024-8441775

Aanleg riolering

★★★ ONTSTOPPINGSBEDRIJF ★★★ Fix-it-Riool onderscheidt zich graag van alle andere ontstoppingsbedrijven en is specialist in riool aanleg!

Riool ontstoppen

★★★ SCHOON & SNEL ★★★ Als specialist in rioleringswerk verzorgen wij zowel preventieve reiniging als ontstopping van leidingen en riolering.

Camera inspectie

★★★ Bel 024-8441775 ★★★ Fix-it-Riool maakt voor een rioolinspectie gebruik van camera rioolinspecties, leiding plaats detectie of rookdetectie.

Wie is verantwoordelijk voor rioolverstopping?

Rioolverstopping: wie is verantwoordelijk

Loopt het water in de gootsteen of in het doucheputje nauwelijks of niet meer door? Of in het toilet? Dan kan een rioolverstopping hier de oorzaak van zijn. Uiteraard komt dit altijd ongelegen en moet dit zo snel mogelijk verholpen worden. Maar moet u dat zelf regelen? Of doet de gemeente dat? In dit blog leest u wie er verantwoordelijk is voor een rioolverstopping.

Verstopping binnenshuis

Als het water in de gootsteen, het doucheputje of het toilet niet meer goed doorloopt, is er sprake van een verstopping binnenshuis. Bij een verstopping binnenshuis bent u zelf verantwoordelijk om de verstopping te verhelpen. Ook de kosten die hierbij horen zijn voor u.

Verstopping buitenshuis

Zit de oorzaak van de verstopping buitenshuis? Dan is de locatie van de verstopping bepalend bij het aanwijzen van een verantwoordelijke voor het oplossen van de verstopping en het betalen van de kosten. Ligt het riool in openbaar terrein? Dus tot aan uw perceelgrens? Dan is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud. Maar in andere gevallen bent u zelf verantwoordelijk. Of de verhuurder indien u in een huurwoning woont.

Wat moet ik doen bij een rioolverstopping?

Als de rioolverstopping binnenshuis zit, kunt u zelf een aantal dingen doen om de rioolverstopping te verhelpen. U kunt bijvoorbeeld:

  • Een ontstopper gebruiken om het vuil los te maken
  • De sifon losmaken en grondig schoonmaken om het vuil te verwijderen
  • Soda en heet water gebruiken om de afvoer te ontvetten
  • De leiding doorsteken met een ontstoppingsveer

Niks werkt, wat nu?

Heeft u de voorgaande tips allemaal geprobeerd, maar is de verstopping nog steeds niet opgelost? Dan kunt u het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Een ontstoppingsbedrijf gaat altijd op zoek naar de oorzaak van de rioolverstopping en kan op deze manier het probleem effectief verhelpen. Ook wanneer er eventuele mankementen aan het riool zijn, kan een ontstoppingsbedrijf deze voor u oplossen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een nieuwe verstopping.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of heeft u vragen? Laat het ons weten via het contactformulier.